Logga in

Assemblin köper i Sundsvall

Publicerad
8 jan 2019, 08:39

“Förstärker vår serviceverksamhet samt vårt erbjudande inom industri” säger Fredrik Allthin på Assemblin El om förvärvet av bolaget som omsätter 70 miljoner kronor.

PRESSMEDDELANDE FRÅN ASSEMBLIN:

Assemblin El har förvärvat Norrlands Industrimontage, NIAB, och stärker därmed sitt erbjudande inom elinstallationer på industriområdet.

Här börjar Assemblin med fast pris för installation

NIAB har hög kompetens inom industri och kompletterar Assemblins befintliga verksamhet i norra Sverige väl. De befintliga uppdragen är serviceuppdrag och förvärvet av NIAB stödjer därmed Assemblins strategi att växa inom service.

NIAB har 38 anställda och en årsomsättning på cirka 73,5 MSEK. Bolaget startades 2012 och är verksamt i Sundsvall med omnejd.

Då vände det för Assemblin

– NIAB:s verksamhet är ett bra komplement till oss i norra Sverige och förstärker vår serviceverksamhet samt vårt erbjudande inom industri. Vi är mycket glada över att kunna hälsa NIAB:s medarbetare, kunder och leverantörer välkomna till Assemblin, säger Fredrik Allthin, affärsområdeschef och vd för Assemblin El.

Assemblin installerar åt Ikeas Ikano Bostad

– Det känns väldigt roligt att bli en del av Assemblin. Vi har redan ett starkt erbjudande och en solid verksamhet, som nu får möjlighet att utvecklas med hjälp av Assemblins stora resurser och bredd, säger Håkan Nilsson, vd för NIAB och en av de två huvudägarna.

Affären genomfördes den 19 december. Den förvärvade verksamheten bildar en ny filial i Sundsvall med inriktning på industri.