Logga in

RA Gruppen köper elinstallationsföretag

Publicerad
27 nov 2017, 16:13

Inez Johanssons Elektriska AB med säte i Heby blir per den 1 december en del av RA Gruppen. All verksamhet kommer fortgå som tidigare och personalen blir också kvar i bolaget.

 

Heby-företaget Inez Johanssons elektriska har 20-talet anställda och omsätter 24 miljoner kronor. Den 1 december blir företaget en del av Västeråsbaserade RA-gruppen som på få år vuxit från mindre familjeföretag till en koncern med 120 medarbetare och 160 miljoner kronor i omsättning.

Fler förvärv av RA Gruppen: Grupp förvärvar konkurrent

Inez Johanssons elektriska ägs av Per Boström som är nöjd med försäljningen och vad den innebär för företaget.

– Behovet av rationaliseringar i administration, inköp, data och ökade krav från kunder och myndigheter kräver större central kompetens och resurser – det kommer Inez Johanssons Elektriska fortsatt kunna leverera som en del av RA Gruppen.

Köpet innebär en geografisk matchning för koncernen som nu täcker även Heby. Sedan tidigare är gruppen verksam i Västerås, Arboga och Ransta men har hela landet som verksamhetsområde.

– Förvärvet ligger helt i linje med vår tillväxtstrategi med bolag som kompletterar och stärker varandra på ett sätt som bidrar till en fortsatt tillväxt, säger Robert Alriksson, ägare och grundare till RA Gruppen AB.