Logga in

Comfort-medlemmen ska omsätta 150 miljoner

Publicerad
11 jul 2017, 11:29

Konceptet är mycket eftertraktat på marknaden, något det östgötska företaget förstått. Det blir både enklare och tryggare för beställaren och ökade intäkter för företaget.

Den östgötska Comfort-medlemmen Ternstedt Invent AB med huvudkontor i Åtvidaberg erbjuder installationer inom både el, ventilation, rör, kyla och plåt.

– Vi gör samtliga installationer i projekten, vilket också allt fler beställare efterfrågar, säger företagets VD Richard Pihl och fortsätter.

Richard Pihl– Vi svarar också för alla fallgropar mellan olika yrkeskategorier. Till varje ventilationsaggregat ska det ofta in både värme, kyla, el och en styrning på det. Om en byggare handlar hos fler företag kan det vara svårt att veta exakt vad som går åt till det, och vem som gör vad, säger Richard Pihl.

Företaget som installerar i sydöstra Sveriges största köpcentrum.

”Vi har byggt upp organisationen i förväg. Vi har en bra ledningsgrupp och har anställt fler projektledare, vilket gör att vi borde kunna expandera uppemot en omsättning på 150 miljoner kronor framöver.”

Richard Pihl, VD Ternstedt invest

Förutom huvudkontoret i Åtvidaberg bedriver företaget verksamhet i Västervik, Kisa, Rimforsa och Linköping. Totalt har de 85 medarbetare och utför årligen drygt 7000 arbeten. Uppdragen varierar från mindre jobb upp till projekt i miljonklassen.

800 nya medarbetare för Assemblin.

– Ett av våra större projekt just nu är en tvåvåningsskola med storkök och sporthall i Linköping som ska vara klart till årsskiftet. Ett annat exempel är Coop i Västervik som vi har renoverat tillsammans med Peab, säger Richard Pihl.

Via ett dotterbolag driver företaget Comforts installationscenter i Linköping. 80 färdiga badrum är målet för 2017 och totalt räknar företaget med att under året omsätta 100 miljoner kronor. Siktet är fast inställt på ökad tillväxt.

– Vi har byggt upp organisationen i förväg. Vi har en bra ledningsgrupp och har anställt fler projektledare, vilket gör att vi borde kunna expandera uppemot en omsättning på 150 miljoner kronor framöver, avslutar Richard Pihl.

Elinstallationsföretaget breddar sin verksamhet ut till vägkanten.