Logga in

Elteknikorder i labbmiljö

Publicerad
12 aug 2016, 15:31

Elinstallationer vid Medicinskt biologiskt centrum, MBC, vid Umeå universitet är en av fyra uppdrag som det av Assemblin nyligen uppköpta Delta har fått.

Uppdragen har ett sammanlagt ordervärde om 45 miljoner kronor varav ordern från Akademiska hus som avser MBC i Umeå omfattar merparten, dryg 23 miljoner kronor och har en option på ytterligare 7 miljoner kronor. Projektet startar i höst och ska vara klart i slutet av 2019. Det handlar om en befintlig byggnad på 10 000 kvadratmeter som ska totalrenoveras och en ny administrativ byggnad på 1850 kvadratmeter som ska byggas till.

– Vårt uppdrag gäller installation av kraft, belysning och tele i högteknologiska miljöer som omfattar bland annat laboratorier. Energi- och hållbarhetskraven är dessutom högt ställda – ambitionen är att huset ska certifieras enligt Miljöbyggnad Silver, säger Alex Wickman, filialchef El Umeå.

Assemblin har också fått i uppdrag av Skanska att stå för elistallation i ett renoverings- och tillbyggnadsprojekt på Norrlands universitetssjukhus. Det handlar om byggnad 5b som ska totalrenoveras och få en två våningar hög tillbyggnad. Det uppdraget är ett partneringprojekt med Skanska och det utförs i laboratoriermiljö med krävande teknisk utrustning såväl som i administrativa lokaler. Uppdraget startar vid årsskiftet.

Dessutom tillkommer två uppdrag i Skellefteå. Stadshusets entréplan ska renoveras och där går uppdraget ut på attinstallera både el och vs. I Skellefteå finns också Martinssons som tillverkar prefabricerade byggdelar i limträ och från dem kommer en order på el och vs i ett projekt som handlar om att bygga om och till en fabriksbyggnad. De båda uppdragen i Skellefteå startar omgående.