Logga in

Assemblin fortsätter underhålla kärnkraft

Publicerad
16 dec 2021, 10:44
| Uppdaterad
17 maj 2022

Assemblin har fått fortsatt förtroende som ramavtalsleverantör avseende underhåll, service och installationstjänster till Forsmarks Kraftgrupp AB och Ringhals AB. Det rikstäckande avtalet omfattar tjänster inom el-, instrument- och mekaniskt underhåll, och gäller under åren 2022–2024.

Text

Avtalet ska tillgodose behovet av underhållstjänster till Vattenfalls kärnkraftverk Forsmark och Ringhals, samt övrig kärnkraftsnära verksamhet i Norden, såsom rivning av kärnkraftsverksamhet, slutförvaring av kärnbränsle och ny kraft- och värmeproduktion. Uppdraget ställer höga krav på avancerad teknisk kompetens och hög leveransförmåga. 

Mer Assemblin-nyheter:
Assemblin El ska installera och serva produkter från Ferroamp

Läs också:
130-miljonersorder till Assemblin i Göteborg

– Vi har sedan lång tid tillbaka varit en leverantör av tekniska installationer och service till kärnkraftverken och haft ett mycket gott samarbete med vår beställare. Vi är därför väldigt glada över att få förnyat förtroende och att på så sätt bidra till att upprätthålla energiförsörjningen i Sverige, säger Jonas Magnusson, marknadschef Assemblin El.