Logga in

”En genuin fotbollskultur på företaget”

Publicerad
31 maj 2016, 16:01

Assemblin (före detta Imtech), som tidigare varit sponsor i MFF, väljer nu att samarbeta med ett av topplagen i damallsvenskan, FC Rosengård. Därmed stödjer företaget också flera sociala projekt, bland annat jobbprojekt i Rosengård och tjejfotboll i Sydafrika.

– Valet av FC Rosengård var naturligt eftersom vi delar klubbens grundläggande värderingar. Det finns också ett samband mellan vår och deras organisation när det gäller socialt ansvar och framgångar på högsta elitnivå, säger Thomas Rebermark, Informations- och Marknadschef på Assemblin, i ett pressmeddelande.

– FC Rosengård är en av världens tio bästa fotbollsklubbar på tjejsidan, konstaterar Thomas Rebermark. För oss på Assemblin handlar det om att fortsätta vidareutveckla ett framgångsrikt lag i en tuff bransch med ett starkt medarbetarengagemang.

Assemblin kommer att bli en aktiv del av klubbens alla delar, och kommer till exempel att arbeta konkret med de båda arbetsmarknadsprojekten Boost och Start by FC Rosengård, men även stötta klubbens projekt för tjejfotboll på landsbygden i Sydafrika, Football for Life.

– Jag är mycket stolt över samarbetet med Assemblin, säger Klas Tjebbes, klubbdirektör på FC Rosengård. Det finns en genuin fotbollskultur på företaget, men vi har inte bara pratat elitfotboll. Det handlar lika mycket om ett engagemang i klubbens breda ungdomsverksamhet för pojkar och flickor i Rosengård och i Malmö innerstad.