Logga in

Avtal om köp av Imtech Nordic idag

Publicerad
1 sep 2015, 10:27

Investmentbolaget Triton tecknar avtal om att förvärva Imtech Nordic med dess 5400 anställda i Sverige, Norge och Finland.

Samtliga aktier i Imtech Nordic, som har verksamhet och 5400 anställda i Sverige, Norge och Finland, förvärvas av riskkapitalbolaget Triton genom fonden Triton Fond IV. Priset för köpet offentliggörs inte.

– Tritons engagemang och tilltro är ett verkligt erkännande för företaget och alla våra medarbetare. Vi är mycket nöjda med att ha fått en långsiktig ägare som passar oss perfekt. Både vad gäller kunskap om branschen och Norden som marknad. Vi ser fram emot att fortsätta vår tillväxtplan med Triton vid vår sida, säger Håkan Kirstein, vd för Imtech Nordic.

Samtigt med köpet deklarerar den nya ägaren att den avser göra betydande investeringar för att stärka Imtech Nordics kassa och ge möjlighet till fortsatt utveckling av företaget.

– Vi vill stötta företagsledningen och alla medarbetare på Imtech Nordic som en stabil ägare som investerar i och stödjer bolagets tillväxt och utveckling. Vi ska bidra med våra strategiska insikter och kunskaper såväl från tjänstesektorn som från verksamhetsstyrning. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med företagsledningen och den nya styrelsen i byggandet av ett starkare företag, säger Peder Prahl, Director of the General Partner för Triton Fonder.

– Tritons engagemang och tilltro är ett verkligt erkännande för företaget och alla våra medarbetare. Vi är mycket nöjda med att ha fått en långsiktig ägare som passar oss perfekt. Både vad gäller kunskap om branschen och Norden som marknad. Vi ser fram emot att fortsätta vår tillväxtplan med Triton vid vår sida, säger Håkan Kirstein, vd för Imtech Nordic.