Logga in

Han blir tillförordnad vd för Imtech Elteknik

Publicerad
18 aug 2015, 13:28

Imtech Elteknik tillsätter Leif Göransson som tillförordnad vd 1 september. Bolaget som så sent som förra veckan skildes från det nederländska moderbolaget rekryterar en 48-åring med lång erfarenhet av ledande befattningar.

Fredrik Sederholm slutar i månadsskiftet som vd för Imtech Elteknik. Han ersätts då av Leif Göransson som blir tillförordnad vd. Leif Göransson har varit med om att driva ett koncernövergripande effektiviseringsprogram i Imtech Nordic det gångna året.

– Leif är med sin erfarenhet och insikt väldigt lämplig för rollen och för den fas vi befinner oss i nu, säger Intech Nordics informations- och marknadschef Thomas Rebermark.

Den avgående vd:n Fredrik Sederholm lämnar nu Imtech och går till Serendipity Innovations AB. Det beslutet var ingen nyhet intern.

– Det har varit känt ett tag under sommaren för oss. Det var på Fredriks eget initiativ. Han fick ett erbjudande om att gå in som delägare i Serendipity Innovations AB som han ville tacka ja till.

Leif Göransson som nu går in i vd-rollen är 48 år och har över 20 års erfarenhet från ledande befattningar. Han har varit ett år på Imtech Nordic men har tidigare jobbat på Stanley Security, Statoil och dessförinnan varit interim manager och organisationskonsult.

Imtech Nordic startar nu en rekryteringsprocess för att hitta en ny ordinarie vd för Imtech Elteknik.

– Vi söker en person som vill vara med och utveckla Imtech Elteknik och som har förmågan att bredda oss och och öka vår tillväxt. Det viktigaste för oss är att hitta rätt person men det är en målsättning att processen ska vara klar innan hösten är över, säger Thomas Rebermark.

Imtech Nordic skildes i slutet av förra veckan från resten av Imtech-koncernen och lades som en egen enhet. Bankerna som äger bolaget är måna om att det ska hitta en ny stabil ägare och flera intressenter är med i diskussionerna.

– Det viktigaste för bankerna är att det blir rätt långsiktig ägare. Det kan ske inom några veckor eller ta längre tid. Våra nuvarande ägare har förtroende för oss och för den här processen, säger Thomas Rebermark.