Imtech installerar allt i forskningscenter

Publicerad 28 okt 2014, 11:09

Imtech Elteknik ska utföra el- och säkerhetsinstallationerna i ett nytt hus för forskning, utveckling och undervisning på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Mölndal. Huset ska bli en mötesplats för forskare, studenter och medarbetare.

Målsättningen är att byggnaden ska certifieras som Miljöbyggnad nivå Guld.

Ytan uppgår till cirka 7 000 kvadratmeter. Totalt investeras runt 200 miljoner kronor.

– Sjukhusinstallationer är ofta komplexa rent installationsmässigt och det är bra att ha jobbat med liknande projekt tidigare, säger Fredrik Allthin, chef för Imtech Elteknik Region Väst, till Byggkontakt.se.

– Vi gav ett mycket omfattande anbud och hade en starkt bemannad grupp vid anbudspresentationen, något som också bidrog till att vi fick jobbet. Priset togs inte upp i detta skede, utan det var mjuka parametrar som avgjorde.

Installationsarbetet påbörjas i februari 2015 och hela projektet ska vara färdigt sommaren 2016.