Imtech installerar i förtillverkad skola

Publicerad 17 jun 2014, 10:57

Imtech ska installera el, vs och sprinkler i en ny skola i Oslo. Hela skolan består av förtillverkade moduler som transporteras till Oslo och sätts ihop på plats.

Hela skolan byggs av det svenska företaget Arcaflex i Vårgårda. Modulerna är tillverkade kring en stålstomme, vilket gör det möjligt att bygga flera våningar. Årvoll Skole är på totalt cirka 2 500 kvadratmeter i två plan och består av 94 moduler, exklusive takmoduler.

– Vi gör alla våra installationer i fabriken i Vårgårda. Varje modul transporteras sedan till Oslo för ihopsättning, säger projektchef Lars-Erik Larsson, som är filialchef för Imtech VS-teknik i Lidköping, i ett pressmeddelande.

Imtech Elteknik är också engagerade i projektet, och ordervärdet är totalt cirka 6 miljoner kronor.