Logga in

”Jättekul att att få det här priset på mässan”

Publicerad
20 okt 2022, 09:31
| Uppdaterad
21 okt 2022

Ett hjälpmedel för elektriker. Och en nydanande belysningsprodukt. Där har ni två prisade produkter under Elmässan i Stockholm.

Publiken och en jury fällde tillsammans avgörandet på Elmässan. Och det fanns många nya produkter med betydelse för branschen att välja mellan.

Priset för bästa Elnyhet gick till Svante Olsson, Elektroskutt, med sina Dutts som är ett nytt fäste för elektriker att sätta upp flexrör.

Men på tv gick det inte lika bra …
Därför fick elektrikern Svante inga pengar i Draknästet

– Jättekul att att få det här priset på mässan, säger elektrikern och uppfinnaren Svante Olsson, som Elinstallatören skrivit om i flera tidigare artiklar.

Avgörande stod mellan en topptrio av kandidater: TM Elprodukter, Elektroskutt och ELKO.

Juryns motivering till vinnaren, Elektroskutt lyder:

En innovativ produkt med fokus på det kanske viktigaste i dag – miljö. Att den dessutom underlättar och förenklar arbetet med sina många användningsområden gör det till en framtidsprodukt att räkna med. Enkelt, effektivt och banbrytande!

Smidig kraftkabel var också nominerad till Bästa elnyhet …
”Vi gjorde 70 olika plaster och provade på yttermanteln”

… och en lösning som underlättar kabeldragning
Gör jobbet på kabelstegen med en man i stället för två

Pris för bästa belsyningsnyhet stod mellan trion Designlight, Hide-a-lite och Extronic. Och priset gick till Hide-a-light.

– Ingen annan har gjort precis det här tidigare, Vladan Djukic som tog emot priset för den infällda spoten.

Vladan Djukic beskriver produkten som en dimbar multifunktionell allround-downlight för 230V med Comfortlins och twist-funktion så att armaturkransen kan vridas och tiltas.

Juryns motivering lyder:

Det är en bra lösning för ett vanligt problem. En flexibel produkt som förenklar det vardagliga arbetet och löser mångas problem. Att du dessutom med ett enkelt knapptryck kan ändra färgtemperatur gör det till en oerhört attraktiv produkt som tar något befintligt till en helt ny nivå.

En annan innovation från TM Elprodukter
Dra slang genom reglar – på fem sekunder

Läs om alla nominerade på Elmässans sajt:
Bästa nyhet inom el och belsyning