Logga in

Stor elinstallatör i Kalmar försatt i konkurs

Publicerad
13 okt 2021, 11:52

Elbolaget A&T har misslyckats med sin rekonstruktion. Bolaget omsatte 170 miljoner kronor och är ett av de större elinstallationsbolagen i sydöstra Sverige. Bakom konkursen ligger en stor tvist med en kund. Även andra bolag i koncernen dras med i fallet. 

Elbolaget A&T har fått sin konkursansökan godkänd av Kalmar Tingsrätt eftersom bolaget inte kan betala sina skulder även om det skulle få en skuldnedskrivning, det rapporterar nyhetssajten Installationssiffror.se.

Bära eller brista
50 solcellsinstallationer på raken gick back …

Läs också:
7 byggskandaler som skakat Sverige

Bakgrunden till konkursen, skriver sajten (länk till låst artikel), är en tvist med Linnéuniversitetet där bolaget gjort ett större projekt, värt 140 miljoner kronor. 

A&T drar också med sig koncernmodern Elbolagsgruppen samt systern Elbolaget elinstallationspoolen i Kristianstad. A&T har varit i rekonstruktion sedan 11 maj, men den 11 oktober kastades handduken in när konkursansökan lämnades till tingsrätten.