Logga in

Assemblin installerar automation i Borlänge

Publicerad
12 mar 2020, 10:09

När Diös bygger ut åt Trafikverket bygger på Röda vägen i Borlänge är det Assemblin som står för vent- och automationslösningar.

PRESSMEDDELANDE FRÅN ASSEMBLIN:

Diös och Trafikverket utvecklar framtidens kontor till Trafikverket i centrala Borlänge. Uppdraget att utveckla och installera ventilations- och automationslösningar har gått till Assemblin. Detta blir ett av de största pågående projekten för Assemblin i Dalarna.

Badhus | Linköping: Assemblin får order från Serneke

Som ett led i Trafikverkets långsiktiga lokalplanering kommer det befintliga huvudkontoret på Röda vägen i centrala Borlänge att byggas ut och uppgraderas. Den befintliga ytan på 31 000 kommer att byggas om och kompletteras med ytterligare 2 000 kvadratmeter flexibla och moderna kontorsytor. Fastighetsägaren Diös har upphandlat ByggPartner som generalentreprenör, och nu står det klart att Assemblin ska ansvara för ventilations- och automationslösningarna i fastigheten.

– Den här fastigheten kommer att bli ett landmärke i Borlänge. Vi känner fastigheten sedan tidigare och vi har stor vana av partneringprojekt, vilket naturligtvis är en fördel. Vi är mycket stolta över att få vara en del i det här spännande projektet, som också blir ett av våra största pågående projekt här i området, kommenterar Lars Åsberg, filialchef på Assemblin Ventilation.

Sjukhus | Malmö: Installationer för 1,7 miljarder till Assemblin ApQ El och Rörläggaren

Detaljplanering av uppdraget återstår vilket innebär att det slutliga ordervärdet ännu inte är fastställt. Byggstarten är omgående. Fastigheten kommer att miljöcertifieras enligt BREEAM In-Use, very good, och beräknas stå klar sommaren 2022.

– Det här kommer att bli en modern och uppkopplad fastighet, vilket ställer höga krav på samtliga installationer och inte minst automationslösningarna. Det är en klar fördel att vi får delta genom hela byggprocessen. Vi ser verkligen fram mot att i nära samarbete med övriga inblandade bidra till att förverkliga Trafikverkets och Diös visioner, säger Ronny Säll, filialchef på Assemblin Automation.

Hotell | Göteborg: Bravida installerar Grand Curiosa hotel på Liseberg