Logga in

Installationer för 1,7 miljarder till Assemblin ApQ El och Rörläggaren

Publicerad
25 sep 2019, 10:52

Under arbetstoppar kommer sjukhusprojektet i Malmö sysselsätta 250 personer på installatörssidan och arbete kommer pågå till mitten av 20-talet.

PRESSMEDDELANDE FRÅN ASSEMBLIN:

Efter att ha varit delaktiga i att utveckla, planera och projektera installationer för den nya vårdbyggnaden på Malmö sjukhusområde står det nu klart att den unika installatörsgrupp, där Assemblin ingår, får fortsatt förtroende även för genomförandefasen. Hela installationsuppdraget är värt cirka 1 669 MSEK, varav 1 067 MSEK tillfaller Assemblin.

Första nyheten kom 2018: “Projektet var för stort för en enda aktör”

2015 kontrakterades byggentreprenören Skanska Sverige AB, som i sin tur kontrakterade en installatörsgrupp för att vara delaktig i planering och projektering av installationsarbeten. I installatörsgruppen ingick ApQ El, AB Rörläggaren (som ägs av Instalco), Assemblin El, Assemblin Ventilation och Assemblin VS. Nu är det klart att denna installatörsgrupp är kontrakterad även för genomförandet av installationer i projektets samtliga etapper.

Order: 100-miljonersorder till Instalcobolaget JN El

– Samarbetet inom installatörsgruppen fungerar mycket bra. Vi har samlat några av regionens bästa specialister i en unik installatörsgrupp med gemensam planering och samordnat genomförande, vilket kommer att ge en effektiv produktion. I det här projektet har installatörsgruppen involverats i ett tidigt skede, och i nära samverkan med beställaren Skanska och byggherren Region Skåne har vi tillsammans arbetat fram bra och hållbara lösningar för 108 000 moderna och flexibla kvadratmeter sjukvårdslokaler, säger Håkan Ekvall, företrädare för installatörsgruppen och vd för Assemblin Ventilation.

Säkerhetsorder: Bravida säkrar Kriminalvårdens anstalt Skenäs

För Assemblin är uppdraget totalt värt cirka 1 067 MSEK och består av ventilationsteknik för 335 MSEK, värme- och sanitetsteknik för 270 MSEK, elteknik (inklusive larm och tele) för 332 MSEK samt automationslösningar för cirka 130 MSEK.

– Assemblin har lång erfarenhet och marknadsledande kompetens när det gäller stora, komplexa multitekniska projekt. Det här är ett av våra största nu pågående projekt, som vi självklart är mycket glada och stolta över. Vi är också stolta över de smarta lösningar och effektiva metoder som vi använder i projektet med stöd av integrerade, moderna system. Det är ett bevis på vår förmåga att ständigt förbättra vår verksamhet och leverans, säger Mats Johansson, vd och koncernchef på Assemblin.

Västra hamnen: De får installera åt Ikano Bostad

Totalt beräknas att upp emot 250 personer samtidigt kommer att jobba med installationer under arbetstopparna. Projektet sträcker sig fram till mitten av 2020-talet.