Logga in

Här är effektbelysningen allmänljus

Publicerad
26 jan 2021, 05:45
| Uppdaterad
11 feb 2022

Istället för lysrörslimpor ville Johnsons el i Åre att belysningen i byns nya allaktivitetshus skulle bidra till en häftig upplevelse. Vd Simon Jörgensen tycker att belysning håller på att få en allt större betydelse i projekten. Håller du med?

Felix Wahlberg.

Simon Jörgensen.”Utan elektrikernas tålamod, vilja och engagemang att lösa de situationer som uppkom hade projektet aldrig blivit av.”

Simon Jörgensen, vd Johnsons El

Stora tekniska krav.

FAKTA

Fakta: System

Belysningsstyrning: KNX och Dali

Effektbelysning: DMX

Ljuskontroll: Lutron.

FAKTA

Fakta: Allaktivitetshallen i Åre

Efter flera år av diskussioner blev det hösten 2019 klart att en 3 300 kvadratmeter stor hall skulle byggas i centrala åre. Företaget JumpYard skulle driva hallen som blir deras sjätte anläggning i Sverige. Med 15 meters takhöjd ska huset inrymma trampoliner, foampits, olika sorters klätterväggar och mycket annat. Investeringen uppgick till 60 miljoner kronor och finansieringen kommer fler flera håll, bland annat Regionen. Syftet är att huset ska bidra till Åre som en året runt-destination. Boende folkbokförda i kommunen betalar halva inträdesavgiften.

FAKTA

Fakta: Medverkande | Installation

Elprojektering: Johnsons El tillsammans med elkonstruktören Värmlands Elsystem AB.

Brand och inbrott: JOSEC AB

Installation: Johnsons El och JOSEC AB har installerat el, belysnig och larm.