Logga in

Assemblin köper i Trelleborg

Publicerad
14 jan 2021, 11:09

Installationsjätten Assemblin har sedan tidigare en VS-verksamhet men etablerar sig nu på elsidan genom förvärv av EA Installationer.

PRESSMEDDELANDE FRÅN ASSEMBLIN:

Assemblin har sedan tidigare en etablerad VS-verksamhet i det expansiva Trelleborg och stärker nu sin lokala närvaro genom förvärv av elteknikbolaget EA Installationer AB. EA Installationer AB omsätter 55 MSEK och har 42 medarbetare.

Assemblins köpfest i januari: Assemblin köper i Norrköping

Assemblin El köper i Uppsala

Assemblin köper elteknikbolag i Karlstad

EA Installationer AB etablerades av bröderna Ulf och Jonas Thelin 1989 och är idag ett starkt elteknikbolag med hög kompetens. Verksamheten har en stabil kundbas och utmärkande för verksamheten är att de har egen projektering med smarta lösningar och en effektiv produktion, särskilt inom entreprenad.

– Trelleborg är Sveriges nästs största hamnstad och den nya satsningen ”Kuststad 2025” kommer att kräva flera strukturella satsningar. Vi tror starkt på området och är därför mycket glada över att kunna förvärva ett av de mest välrenommerade elteknikbolagen, säger Fredrik Allthin, vd och chef för affärsområde Assemblin El.

– Vi har haft flera samarbeten tidigare och vet att vi trivs och fungerar väl ihop. Vi ser verkligen fram mot att tillsammans med EA Installationers kompetenta medarbetare fortsätta att utveckla vår verksamhet i och omkring Trelleborg, säger Johnny Wendel, regionchef på Assemblin El Syd.

– Assemblin är ett spännande installationsbolag med hög teknikkompetens och stora visioner. Vi har både konkurrerat och samarbetat med varandra under flera år och ser fram mot en fortsatt resa tillsammans. Vi är övertygade om att detta kommer att bli bra både för våra medarbetare och kunder, som även får tillgång till Assemblins breda erbjudande och kapacitet, säger Ulf och Jonas Thelin på EA Installationer AB.