Logga in

Elektrikernas nya löner dröjer

Publicerad
16 nov 2020, 08:13

Parterna har förhandlat i helgen, men har ännu inte kommit överens om ett nytt Installationsavtal.

I går 15 november löpte Installationsavtalet ut. De båda parterna Installatörsföretagen, IN, och Svenska Elektrikerförbundet, SEF, har förhandlat i helgen, men hade på söndagskvällen inte lyckats enas om ett nytt avtal.

– Vi har inte kommit överens om helheten än. Jag ser ingen dramatik i det här, och det är mer vanligt än ovanligt att avtalsförhandlingar inte är klara i tid. Vi ska fortsätta att förhandla och träffas igen i veckan, säger Henrik Junzell, som är förhandlingschef på Installatörsföretagen.

Under tiden löper det tidigare kollektivavtalet vidare med befintliga villkor, men med en uppsägningstid på sju dagar.

Installationsavtalet skulle egentligen ha löpt ut redan 30 april 2020. Men när coronaepidemin bröt ut i våras förlängdes det till 15 november.