Logga in

Stefan Svensson tillträder som ny koncernchef för Elajo

Publicerad
20 aug 2019, 14:43

PRESSMEDDELANDE FRÅN ELAJO:

Stefan Svensson, 53 år, har av Elajos styrelse utnämnts till ny koncernchef för Elajo. Nuvarande koncernchef Jonas Kihlberg, som tidigare i år meddelade sin avgång, lämnar över till Stefan Svensson per den 1 september.

Stefan Svensson är född och uppväxt i Oskarshamn och sedan drygt 20 år bosatt med sin familj i Fliseryd. Stefan kommer närmast från en position som vd och koncernchef för Ocabkoncernen. Dessförinnan har han arbetat 18 år med breda FM-leveranser åt stora industrikunder runt om i landet på serviceföretaget ISS. De senare åren verkade han som ansvarig chef för industrisegmentet och därigenom en del av ISS Sveriges ledningsgrupp.

Kariär: Peter Zäll ny KAM på Elko

”Jag är mycket hedrad och känner mig stolt att ha fått förtroendet att leda Elajos fortsatta utveckling. Elajo är ett företag jag alltid imponerats av. Alfs och hela familjen Josefssons ständiga driv, entreprenörskap och engagemang har gett många positiva intryck. Det är ett stort förtroende som jag ska axla och förvalta på allra bästa sätt. De sista åren har Elajo haft en positiv utveckling med flera goda initiativ som gett fina resultat. Tillsammans ska vi fortsätta denna utveckling mot att bli branschens ledande och mest lönsamma företag”, säger Stefan Svensson, tillträdande koncernchef.

Karriär: Elko stuvar om i ledning och organisation

”Vi i styrelsen ser med tillförsikt fram emot att, tillsammans med Stefan Svensson, fortsätta den positiva utveckling som bolaget har idag”, säger styrelseordförande Tomas Franzén.