Logga in

Frågor från Aftonbladet föregick Jonas Wallins avhopp

Publicerad
29 aug 2019, 10:10

Elektrikerförbundets Jonas Wallin förklarade sitt snabba avhopp med ”djupa sprickor” i ledningen. Men Aftonbladet hade kort innan ställt frågor om utlandsresor och att Wallin gratis ska ha fått nyttja en lägenhet i Stockholm.

I måndags bad Aftonbladet om en intervju med Svenska Elektrikerförbundets sittande ordförande Jonas Wallin. Tidningen skriver att den inom ramen för sin granskning ”Facktopparna” ställt frågor om utlandsresor och att Jonas Wallin gratis ska ha fått nyttja en lägenhet i centrala Stockholm under flera år, på Elektrikernas bekostnad. Aftonbladet ville få ställa frågorna direkt till Jonas Wallin, vilket Elektrikerförbundets kommunikationschef hade sagt ja till och att frågorna skulle skickas till förbundet. Förbundet skulle återkomma under tisdagen, men istället kom på tisdagseftermiddagen ett pressmeddelande från Elektrikerförbundet om att Jonas Wallin omedelbart lämnar sin post. 

Aftonbladet skriver att varken Wallin själv eller Elektrikerförbundet har återkommit med svar på tidningens frågor.