Logga in

”Djupa sprickor i ledningen” främsta skälet till att Jonas Wallin lämnar – skriver öppet på Facebook

Publicerad
27 aug 2019, 15:20

Förbundet har inte haft den utveckling Wallin önskar, det är därför han lämnar på egen begäran, det meddelas i ett pressmeddelande.

Svenska Elektrikerförbundets ordförande Jonas Wallin har idag på egen begäran med omedelbar verkan lämnat posten som förbundsordförande, så börjar ett pressmeddelande från Elektrikerna. Skälet som uppges är att han anser att förbundet inte haft den utveckling han önskar. Det ganska kryptiska meddelandet skickade Svenska Elektrikerförbundet ut via sin pressida Cision. Men Jonas Wallin är desto mer öppen på sin Facebooksida. Så här skriver han på sin öppna Facebookvägg:

”I går kväll fattade jag mitt livs hittills svåraste beslut. Att avgå som Elektrikerförbundets förbudsordförande. Djupa sprickor i ledningen om hur förbundet ska ledas är främsta orsaken. Av hänsyn till förbundets bästa ska jag inte djupare gå in på dem. Men ni vet att jag levt för förbundet, jämställdhet, yrkesutbildning och våra medlemmar här och i världen. Samtidigt har jag under flera år motarbetats, undanhållits information av en liten del i organisationen. Det som var droppen var en direkt illojal handling under måndagen. Det i sig hade jag nog viftat bort. Men ihop med det andra så gick det inte längre. Jag dagtingar inte med min ideologiska övertygelse och jag tar ingen mer skit. Jag kommer alltid att sätta förbundet först.”

Förbundets vice ordförande Per-Håkan Waern träder in som tillförordnad ordförande. Processen för att välja en ny förbundsordförande vid ett extra möte inleds skyndsamt. Tidpunkt för detta val kommer att meddelas senare.