Logga in

Han blir vd för nya utbildningbolaget Insu

Publicerad
14 feb 2019, 14:00

”Jag ser fram emot att kunskapsutveckla redan yrkesverksamma och göra det möjligt för nya grupper, inte minst kvinnor, att söka sig till ett installatörsyrke”, det säger Jens Back som börjar på nya jobbet 1 maj.

Jens Back kommer att tillträda som vd för Insu Installationsbranschens utbildnings- och utvecklingscenter den 1 maj. Jens kommer närmast från Lärande i Sverige som projektledare men har under merparten av sin karriär verkat som rektor.

Listan över de mest efterfrågade yrkena i landet fem år framåt

– Jag ser fram emot att få vara med och utveckla branschen för tekniska installationer tillsammans med alla medarbetare. Insu har en viktig roll i att kunskapsutveckla redan yrkesverksamma och göra det möjligt för nya grupper, inte minst kvinnor, att söka sig till ett installatörsyrke, säger Jens Back, blivande vd för Insu.

Svårt för Salan Kesho att få eljobb trots validering från EUU

Insu Installationsbranschens utbildnings- och utvecklingscenter startade sin gemensamma verksamhet den 1 januari i år. Det är en sammanslagning mellan Elbranschens Utvecklings- och Utbildningscenter i Nyköping AB och Stiftelsen Installatörernas Utbildningscentrum i Katrineholm.

– Våra medlemsföretag ansvarar för installationer med högt teknikinnehåll där ständig kompetensutveckling är nödvändig. Det gör INSU till en central aktör för branschens framtid. Jag är övertygad om att Jens långa erfarenhet av skolutveckling och passion för ledarskap kommer att stärka både INSU och branschen ytterligare, säger Ola Månsson, VD på Installatörsföretagen.

Isabellestipendiaten: ”Onödigt hårda attityder”

Jens Albrektsson, som tidigare varit vd på EUU och på Insu blir ledamot i styrelsen för Insu och fortsätter som chef för avdelningen Utbildning och kompetens på Installatörsföretagen.

Insu Installationsbranschens utbildnings- och utvecklingscenter ägs av Installatörsföretagen och utbildar företag, industrier och organisationer som arbetar med elteknik, data/telecom, säkerhet, energidistribution, vatten/sanitet, kyl- och värmepumpsteknik och ventilation.

Nytt spår för vuxna till elektrikeryrket

Insu har cirka 50 anställda och har utbildningslokaler i Nyköping och Katrineholm. Företaget beräknar omsätta 85 miljoner kronor 2019.