Logga in

Ahlsell-veteran blir ny vd på Eldon Installation

Publicerad
18 dec 2018, 10:38

Nässjöföretaget vill stärka sin position på svenska marknaden och värvar därför Jonas Sandqvist som ny vd.

PRESSMEDDELANDE FRÅN ELDON:

Eldon Installation som numera återigen har sin bas i Nässjö, har som målsättning att stärka sin position på den svenska marknaden. Som ett led i detta arbete har företaget rekryterat Jonas Sandqvist att axla VD-rollen för bolagen, Niclas Ekblad har under en period varit tillförordnad VD för bolaget men återgår nu till sin roll som VD för Huset invest, det investmentbolag som äger Eldon Installation.

Läs mer: Han tar över Bravida i huvudstaden

Jonas Sandqvist kommer närmast från sin roll som Försäljningschef för Ahlsell, där han varit sedan 2004. Innan dess har han haft flera ledande roller, bland annat som vice VD och Regionchef. Försäljning och ledarskap är två områden som Jonas brinner för och som han arbetat med under hela sitt yrkesverksamma liv. Med sin gedigna kunskap om försäljning, kommer han att bidra till den spännande resa Eldon Installation har framför sig.

Läs mer: Grattis till 350 års erfarenhet av elteknik

”Det känns väldigt spännande och roligt att få vara med och utveckla ett gammalt anrikt företag som Eldon Installation och att stärka och utveckla företagets position på den svenska marknaden. Det är min förhoppning att min erfarenhet inom försäljning skall bidra till att Eldon Installation tar nästa steg i sin utveckling. Jag ser också fram emot att lära känna och få börja arbeta med mina nya kollegor på Eldon Installation,”, säger Jonas Sandqvist, tillträdande VD på Eldon Installation.

Läs mer: Strategisk belysningsvärvning på Rexel

”Med Jonas som VD för Eldon Installation är jag övertygad om att vi kommer att ta nästa steg i utvecklingen av företaget, och ytterligare stärka vår position på marknaden. Jonas har en gedigen erfarenhet av försäljning och grossistledet vilket kommer att bli en stor tillgång för Eldon Installation. Jag välkomnar Jonas till Eldon Installation”, kommenterar Niclas Ekblad, VD Huset invest.

Läs mer: Elko rekryterar från Ahlsell

Eldon Installation erbjuder elfördelningssystem lågspänningskomponenter till den skandinaviska industrin och fastighetsmarknaden. Företaget erbjuder också laddstolpar till personbilar samt säkerhetsskåp för skydd av säkerhetsklassad information. Idag är man cirka 30 medarbetare i företaget. Eldon Installation har under fjärde kvartalet flyttat Petter Jönssons väg i Nässjö.