Logga in

Malmbergs Elektriskas Jan Folke är död

Publicerad
29 aug 2018, 10:31

Han byggde upp elgrossisten Malmbergs Elektriska från en liten elinstallatör till en internationell koncern med över en halv miljard kronor i omsättning.

Malmbergs Elektriskas tidigare vd Jan Folke dog den 17 augusti. Han blev 71 år.

Sonen Johan Folke tog över vd-stolen i mars när Jan Folke klev ner från posten av hälsoskäl.

Malmbergs Elektriska i Kristinehamn var ett traditionellt elinstallationsföretag när Jan Folke kom in i bolaget 1981. Han svängde om verksamheten mot import, grossistförsäljning och distribution av elmaterial till elinstallatörer, VVS-företag och industri.

Sedan 1987 finns Malmbergs huvudkontor i Kumla varifrån företaget också bedriver sin exportverksamhet. Förutom den svenska verksamheten innehåller koncernen också aktiva dotterbolag i Norge, Danmark och Finland. Koncernen innefattar också bolaget Bygg-ström med tillfällig el. Totalt finns Malmbergs på 29 orter. Under 2017 omsatte Malmbergkoncernen 643 miljoner kronor.