Logga in

Elinstallatörens nya chefredaktör värvas från Ny teknik

Publicerad
11 sep 2017, 10:45

Fredrik Karlsson blir ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Elinstallatören och VVS-Forum. Han värvas från Ny Teknik och har tidigare varit chefredaktör för Byggvärlden.

– Efter tio år på samma förlag är jag redo för en ny utmaning och ser mycket fram emot det spännande uppdraget. Det handlar om en klassisk chefredaktörsroll där jag ska leda arbetet internt och representera tidningen utåt. Dessutom i byggbranschen som jag bevakat tidigare.

”Båda tidningarna är uppskattade hos sina respektive läsare och papperstidningarna fortfarande lönsamma, vilket inte kan säga om alla tidningar. Jag vill tillsammans med redaktionen utveckla journalistiken ytterligare, både i papperstidningarna och digitalt.”

Fredrik Karlsson, tillträdande chefredaktör Elinstallatören och VVS-Forum.

Det säger Fredrik Karlsson om det nya jobbet som chefredaktör för Elinstallatören och VVS-Forum. De senaste sex åren har han varit redaktör på Ny teknik där han bland annat bevakat automation. Han har också en bakgrund som chefredaktör för tidningen Byggvärlden.

– Vi är mycket nöjda med rekryteringen. Fredrik Karlsson har precis den erfarenhet som behövs för att leda och utveckla våra tidningar, säger Gunilla Argården, affärsområdeschef för Branchtidningar och förlag på Installatörsföretagen.

Elinstallatören delar sedan årsskiftet chefredaktör med IN:s andra tidning VVS-Forum och sedan den tidigare chefredaktören Henrik Nygård slutade har tidningarna letts av Gunilla Argården som tillförordnad chefredaktör. De båda tidningarna delar redaktionslokal i Installatörsföretagens kontor vid Skanstull i Stockholm. Fredrik Karlsson tillträder nya jobbet i november. 

– Båda tidningarna är uppskattade hos sina respektive läsare och papperstidningarna fortfarande lönsamma, vilket inte kan säga om alla tidningar. Jag vill tillsammans med redaktionen utveckla journalistiken ytterligare, både i papperstidningarna och digitalt, säger Fredrik Karlsson.