Logga in

De installerar i sydöstra Sveriges största köpcentrum

Publicerad
19 apr 2017, 12:45

En multidisciplinär aktör har fått en order värd drygt 100 miljoner kronor för att installera el och VS i Kristianstads nya köpcentrum. 

Assemblin installerar el och VS i det nya köpcentrumet C4 Shopping, som byggs ett par kilometer öster om centrala Kristianstad. Assemblin utför alla elinstallationer inom kraft, belysning och tele, inklusive högspänning. Inom VS ansvarar företaget för installationerna av avlopp, tappvatten, kyla och värme i de fyra byggnaderna. Totalt är uppdraget värt drygt 100 miljoner kronor.

– Projektet präglas av samverkan, där vi tillsammans med C4 Shopping ska hitta de optimala lösningarna både ekonomiskt och tidsmässigt. Att inflyttningen sker etappvis, medan vi fortfarande jobbar med övriga byggnader, är en stor utmaning vad gäller logistik och säkerhet, säger Jonas Magnusson, marknadschef för Assemblin El.

I projektet ingår en köpcentrumanläggning på 35 000 kvadratmeter och tre byggnader för volymhandel som tillsammans omfattar ytterligare 35 000 kvadratmeter.

Ett trettiotal entreprenörer är inblandade i projektet. Gunnar Karlsen Sverige installerar ventilation och Kieback & Peter fastighetsautomation. Sprinklerbolaget svarar för sprinklerinstallationerna. ÅF projekterar VVS och fastighetsautomation, Kristianstad Elkonsult el och Albacon sprinkler. Beställare och byggherre är C4 Shopping AB.

C4 Shopping kommer att miljöcertifieras enligt BREEAM. Uppförandet av handelsplatsen påbörjades efter nyår och sker etappvis. Den första byggnaden ska stå klar till semestern för att kunna öppna i höst. Hela projektet ska vara avslutat våren 2018, då omkring 100 butiker ska ha flyttat in.