Logga in

De får uppdraget i teknikspäckat P-hus

Publicerad
10 mar 2017, 14:46

Ett av landets största installatörsföretag installerar elen i det nya parkeringshuset vid Örebros Universitetssjukhus. Det ska innehålla laddstolpar för elbilar, en solenergianläggning och ett indikatorsystem för lediga platser. 

Parkeringshuset ska ha flera laddstolpar för elbilar. Sjukhusbesökare ska kunna ladda bilen med miljövänlig el.

Det teknikspäckade parkeringshuset ska också ha ett indikatorsystem där alla drygt 800 parkeringsplatser lyser grönt eller rött beroende på om de är lediga eller inte. För att spara på miljön kommer det att finnas en solenergianläggning på översta våningen.

Det är inte första gången Assemblin står för elinstallationerna på sjukhusområdet i Örebro, men den här gången står man inför en lite ovanligare utmaning.

– Det är stora logistiska utmaningar. Det krävs en del tillfälliga lösningar för elförsörjningen och vi måste dessutom under hela bygg- och installationsperioden ta stor hänsyn till pågående verksamhet på sjukhuset, säger Stefan Karlsson, projektledare på Assemblin El i Örebro.

P-huset ska stå klart i augusti 2018, men Assemblins arbete med elinstallation börjar redan nu under våren och kommer att ta fart ordentligt efter sommaren.