Assemblin rekryterar vd från konkurrent

Publicerad
14 okt 2016, 10:46

Assemblin har rekryterat sin nya vd och koncernchef från konkurrenten Bravida.

Bravidas affärsutvecklingschef med ansvar med ansvar för IT och kommunikation, Petter Håkanson, tillträder tjänsten som vd på Assemblin den 1 juni 2017.

– Jag känner både entusiasm och respekt inför mitt nya jobb. Assemblin är ett stort företag med fin historik, stark marknadsnärvaro och skickliga medarbetare. Det ger förutsättningar för en intressant och positiv vidareutveckling, säger Petter Håkanson.

– Petter Håkanson kommer med sin breda erfarenhet att på ett utmärkt sätt komplettera vårt ledningsteam. Vi önskar Petter Håkanson hjärtligt välkommen till Assemblin, säger Lars-Ove Håkansson, styrelseordförande i Assemblin.

– En uppgift i mitt nya jobb som vd på Assemblin blir att bidra till den fortsatta utvecklingen av gemensamma funktioner och processer, som kan stödja företagets decentraliserade organisation, menar Petter Håkanson.

Han ser mycket positivt på de företagsförvärv Assemblin gjort, senast Skanska Installation.

Innan sina drygt tio år på Bravida arbetade Petter Håkanson bland annat som IT- och kommunikationschef samt ekonomichef på Scandiaconsult/Ramböll och som ekonomichef på det börsnoterade fastighetsbolaget Näckebro.

Under åren på Bravida har Petter Håkanson bland annat ansvarat för utvecklingen av en koncerngemensam IT-plattform och nya affärsinitiativ. Han har även lett arbetet med en mängd företagsförvärv och medverkat i Bravidas börsintroduktion.

I och med att Petter Håkanson nu tackat ja till tjänsten som ny CEO för Assemblin, har han lämnat sin anställning i Bravida.