Logga in

Vd:n lämnar Assemblin efter oenighet med styrelsen

Publicerad
17 okt 2017, 15:44

Det blev kort tid för Petter Håkansson som vd för Assemblin. Efter drygt fyra månader lämnar han i dag posten och ersätts tillfälligt av Lennart Pettersson.

– Jag lämnar rollen eftersom jag och styrelsen har olika syn på den framtida strategin för Assemblin som koncern, det säger Petter Håkansson som i dag lämnar jobbet som vd för Assemblin efter bara 4,5 månad på posten.

Nu ersätts han tillfälligt av Lennart Petersson som blir tillförordnad vd och koncernchef. Han har varit i bolaget i 25 år och är sedan Tritons övertagande 2015 av dåvarande Imtech, chef för VS-delen av Assemblin. Under hans frånvaro tas Assemblin VS över av Andreas Aristiadis, vice vd sedan 1 januari i år.

Sökandet efter Petter Håkanssons ersättare påbörjas omedelbart.

I samband med tillkännagivandet av vd-avhoppet berättar styrelseordförande Mats Wäppling att ytterligare två personer har kommit in i bolagsstyrelsen. De nya ledamöterna är Leif Gustafsson, koncernchef Cramo Group och Mats Jönsson, tidigare koncernchef för Coor Service Managment och Assemblin (när bolaget hette Imtech Nordic).