Logga in

De leder Umias nya bolag i Östergötland

Publicerad
22 aug 2022, 08:09

I höst etablerar Umia det nya dotterbolaget Umia Östergötland med kontor i både Linköping och Norrköping.

Regionchef för Umia Östergötland är Patrik Glansberg med 26 år i branschen. Som 19-åring började han som elektriker. Han har bland annat jobbat på Bravida och drev senare under många år egna bolaget GT El i Linköping med runt 75 anställda.

Läs också:
24 installationskoncerner: Så ser deras omsättning och tillväxt ut

Läs också:
Bravida shoppar el i Norrköping

Patrik Glansberg kommer närmast från El och Byggnadsautomation i samma stad, som han drev tillsammans med Jesper Svensson, servicechef på Umia Östergötland. Entreprenadchef på det nya bolaget är Eero Rautio, som närmast kommer från Torpheimergruppen.

– Vi har haft ögonen på Östergötlandsregionen ganska länge och nu har vi hittat rätt personer med kompetens och driv att leda verksamheten, säger Umia Swedens vd Martin Hörnquist i ett pressmeddelande.

Läs också:
Currentum in på elteknikmarknaden genom förvärv i Norrköping

Umia Östergötland är redan igång med ett par projekt. Kontoret i Linköping håller på att etableras och planen är att öppna kontor även i Norrköping.