Logga in

Han blir ny vd för Imtech Elteknik

Publicerad
16 dec 2015, 10:49

Fredrik Allthin har utsetts till ny vd för Imtech Elteknik. Till skillnad från bolagets tillförordnade vd har han lång erfarenhet från elteknikbranschen. Närmast kommer han från posten som chef för bolagets västra region.

 

– I vårt arbete med att fortsatt utveckla Imtech Elteknik är det viktigt med branscherfarenhet, en modern ledarstil och ett starkt affärsmannaskap.

Det säger Mats Jönsson, vd för Imtech Nordic och gruppens koncernchef om Fredrik Allhin som nu utnämns till vd för Imtech Elteknik med tillträde 1 januari.

Fredrik Allthin har jobbat över 20 år på befattningar inom segmentet Elinstallation och service. Han kommer närmast från rollen som regionchef för Imtech Elteknik Väst, en roll han kombinerat med att vara vd för Imtech Automation.

Den nuvarande tillförordnade vd:n Leif Göransson tillträdde så sent som 1 september. Då hade Imtech precis skilts från det konkursade holländska moderbolaget Royal Imtech NV. Den erfarne organisationskonsulten och effektiviseringsexperten som då bara varit ett år på Imtech ansågs vara rätt person att leda bolagets Elteknik-gren i den fas som Imtech befann sig i då.

– Jag har haft glädjen av att få verka i Imtech Elteknik under en kort, men mycket givande tid, och vill tacka teamet för ett utmärkt samarbete. Fredrik är ytterst lämpad att leda bolaget och jag vill passa på att önska honom lycka till, säger Leif Göransson.