Tredje nya namnet i toppen

Publicerad 18 nov 2015, 14:50

Roger Axelsson har rekryterats som ny CFO till Imtech Nordic Group. Han utgör det tredje bytet i ledningen efter att Triton förvärvade bolaget. Patrik Sjölund, nuvarande CFO, frånträder rollen inom kort.

Roger Axelsson har lång erfarenhet av arbeten som ekonomichef och controller på koncernnivå i bolag som Quant, Esselte och ABB där han jobbar med finansiell rapportering och ekonomistyrning. Han har också arbetat med förändringsprocesser och effektiviseringsarbete samt med bolagsförvärv och försäljning.

Rekryteringen är den tredje efter att investeringsfonden Triton förvärvade Imtech från det konkursdrabbade nederländska moderbolaget. För två veckor sedan kom nyheten om att Mats Jönsson tar över som koncern-vd och att gruppens bolag för värme, sanitet, sprinkler och rör, Imtech VS-teknik får en ny vd i form av Lennart Petersson. Den nuvarande CFO:n Patrik Sjölund kommer sluta inom kort.

– Jag har i drygt två år arbetat intensivt med förändringsarbetet i Imtech. När Imtech nu går in i nästa fas känns det mycket naturligt att lämna över till nya krafter, säger Patrik Sjölund.