Logga in

Hör historien om stämda elfirman i Elinstallapodden

Publicerad
14 feb 2022, 15:40

Det här är storyn om ett ungt par som köpt en villa med vita knutnar i utkanten av Uppsala. ”Nyrenoverad” skulle den vara, men ganska snart stod det klart att den tidigare ägaren gjort ett fuskjobb. I köket lutade väggarna och härvor av elkablar doldes bakom.

Lyssna på Elinstallapodden i Spotify där reporter Charlotta von Schultz berättar om turerna i fallet.

En lokal elfirma skulle hjälpa dem åtgärda bristerna. En torsdag påbörjade elektrikern arbetet genom att koppla ur hela elanläggningen. Han drog nya ledningar och dagen efter på fredagen fortsatte han arbetet. Men innan han gick hem på fredagseftermiddagen kopplade han in hela anläggningen igen för att villaägarna skulle få ström i huset över helgen. På söndagkvällen satt paret på en pizzarestaurang när de nåddes av ett chockartat besked – deras hem stod i ljusan låga. Hör historien om stämda elfirman i premiäravsnittet av Elinstallapodden.

Läs reportaget här:
Så gick det för stämda elfirman

Första artikeln vi skrev om fallet (från 2019):
Elfirma spänningssatte annans fulel – stäms efter villabranden