Logga in

Bravida shoppar säkerhetsföretag

Publicerad
6 maj 2020, 11:35

”Ett välskött företag som kommer att komplettera vårt kunderbjudande i Mälardalen och Dalarna.” Det säger Mats Axelsson, Bravidas regionschef i Dalarna, Västmanland och Sörmland om köpet.

DETTA ÄR ETT PRESSMEDDELANDE FRÅN BRAVIDA:

Bravida förvärvar Directlarm Bergslagen AB och tar därmed en starkare position inom säkerhet i Mälardalen och Dalarna.

Breddning i tiden: Bravida köper solcellsinstallatör

Order | Bravida: Jobb för upp till 100 på Bravida i fabriksprojekt

Directlarm Bergslagen AB grundades 1995 och har verksamhet i Västerås, Norberg och Falun med omnejd. Företaget erbjuder tjänster inom service och installation av bland annat brandlarm, inbrottslarm, passersystem och kamerasystem. Verksamheten har 16 anställda och omsätter cirka 20 miljoner kronor. 

Mats Axelsson, regionchef för Bravidas region Dalarna, Västmanland, Södermanland, är nöjd med förvärvet: 

– Directlarm är ett välskött företag och kommer att komplettera vårt kunderbjudande i Mälardalen och Dalarna på ett bra sätt. Jag ser fram emot att välkomna alla kompetenta montörer och tjänstemän in i Bravida, säger han.

Tommy Ingemarsson, grundare och delägare, har drivit Directlarm tillsammans med Jose Romero och Mikael Johansson sedan starten. 

– Vi ville ta företaget till nästa tillväxtfas men behövde mer muskler. Bravida kändes som rätt väg att gå, de har ett ”sunt” tänk som vi känner igen oss i. Våra medarbetare kommer att kunna jobba kvar som en trygg grupp och även vi själva stannar kvar i verksamheten. Det känns väldigt spännande, säger Tommy Ingemarsson.

Tillträde har skett.