Logga in

Bravida köper solcellsinstallatör

Publicerad
3 apr 2020, 09:13

Ett Mölndalsbaserat solcellsföretag med sju kontor mellan Ystad och Stockholm är det senaste förvärvet för Bravida. Företaget beskriver förvärvet som en breddning av kunderbjudandet.

PRESSMEDDELANDE FRÅN BRAVIDA:

Bravida har som målsättning att vara branschledande inom hållbarhet. Som en del av det långsiktiga arbetet för ett grönt kunderbjudande förvärvar Bravida nu Solkraft EMK AB.

Solkraft EMK AB erbjuder installation och service av solcellslösningar för villor, lantbruk och kommersiella fastigheter. Företaget har sitt säte i Mölndal med sju lokalkontor mellan Ystad och Stockholm. 2019 omsatte bolaget cirka 170 miljoner kronor. 

Fler Bravidaförvärv: Bravida köper AM Elektriska AB

Annan installationsnisch: Bravida köper kameraövervakningsföretag

Mattias Johansson, vd och koncernchef för Bravida, förklarar bakgrunden till förvärvet, som är Bravidas första inom solenergibranschen: 

– Förvärvet av Solkraft EMK AB är en del av en långsiktig satsning och en utveckling av vårt kunderbjudande. Vi vill vara branschledande inom hållbarhet. Klimatsmarta lösningar kommer att vara en växande del av vår verksamhet framöver. 

Sedan starten 2015 har företaget vuxit kraftigt och sysselsätter i dagsläget drygt 100 personer, med egna montörer och en egen säljorganisation. Peter Olsen, som var med och grundade företaget, ser stora fördelar med att nu bli en del av Bravida: 

– Sedan starten har vi haft som mål att nå en miljard i omsättning, med den bästa kundnöjdheten. Vi insåg tidigt att vi skulle behöva hjälp från en stark aktör för att nå målet, och det är en enorm trygghet att nu bli en del av Bravida. Jag tror även att detta blir mycket positivt för alla våra medarbetare!

 

Bravida förvärvar inledningsvis 51 procent av aktierna och tillträder som ägare under våren 2020.