Logga in

Därför anlitade jag Clas Fixare

Publicerad
23 okt 2019, 15:42

Det är disko i mitt kök. Och inte på det mytiska Studio 54-viset utan mer på snart kommer någon att få ett epileptiskt anfall-nivån. Slår man fem–sex gånger snabbt av och på strömbrytaren till den maniskt blinkande belysningen under skåpen kan ljuset stabiliseras igen med lite tur. Annars får jag hacka lök i mörker.

Sofie Båtmästar.Till fördelarna med att jobba på en tidning för elektriker hör kännedomen om att en privatperson, med lika mycket behörighet som en råtta i elcentralen, inte själv ska försöka felsöka den här typen av problematik.

Kedjan tar småjobben du inte vill ha … eller?

Till nackdelarna hör kännedomen om att dagens elektriker har häckarna fulla av mer jobb än de kan hantera. En snabbtur till utkanten av stan för att byta ut min trilskande trafo blir det inte hög prio på. Och bara att hitta en elektriker att ringa är svårt i sig.

Jag blir mer och mer skicklig på mina John Travolta-moves (från den diskodoftande 70-talsfilmen Saturday night fever om någon mot förmodan har missat den). Men till slut har alla mina byxor hål på knäna (nu faller ju parallellen lite här, men återigen för er som inte sett den; Travolta gillar att kasta sig ner och glida fram på dansgolvet) och dessutom blir intervallerna mellan blinkandet kortare och kortare. Och lökbitarna större och större. Nämnde jag att det surrar så man blir tokig också?

Elektrikern Peter blev Clas Fixare

Fast till slut: kapitulation. Tänker att jaja, jag testar väl den där himla appen då. Även om det tar emot. Jag menar … Clas Ohlson … *Edvard Munchs Skriet-emoji*

Samtidigt på min arbetsplats börjar det surras om en ny grej, att man ska kunna beställa elektriker via – Clas Ohlson! I en app! Som vi nuförtiden gör när vi bokar frisör. Det verkar vara en artikel på gång.

Men jag vet ju  också att hemmarfixarjättens status i branschen inte riktigt kan mäta sig med till exempel John Travoltas forna stjärnglans.

“Jag är inte rädd för konkurrens från Clas Ohlson”

Fast till slut: kapitulation. Tänker att jaja, jag testar väl den där himla appen då. Även om det tar emot. Jag menar … Clas Ohlson … *Edvard Munchs Skriet-emoji*

Jag laddar upp min egen version av Saturday night fever så att inga tveksamheter om besvären ska råda. En vecka går och jag hör ingenting, glömmer bort det hela. Men så på en söndag när jag faktiskt står i en Clas Ohlson-butik (busted!) ringer det från Insjön i Dalarna och jag tittar mig förvirrat om kring. Vaffan – är Classe Big Brother nu eller vad är det frågan om? Men det är Clas Fixares kundtjänst. Mannen på andra sidan luren berömmer min film.

Tre dagar senare plingar det på dörren, precis på uppgjort klockslag. Efter någon timme till lyser det som värsta spa:t i köket. Det LSD-trippande blinkandet är ersatt av ett mjukt, fast ljus och banne mig om jag inte hör fågelkvitter när lökhacket plötsligt kan tävla med Myllymäkis. Att elektrikern som kom förbi råkar vara omslagsmannen på senaste numret av Elinstallatören är faktiskt en ganska sjuk, men ren tillfällighet, tro det eller ej.