Logga in

Sju dödsolyckor på jobbet i januari – en elektriker bland de döda

Publicerad
30 jan 2019, 14:55

En industrielektriker på Södra Cell finns i statistiken.

Bara två dagar in på 2019 träffades en man i 30-årsåldern av en fallande betongvägg på Södra Cells massafabrik i Mönsterås. Enligt tidningen Arbetet, som gjort en sammanställning av dödsolyckorna hittills i år, var den avlidne industrielektriker. Mannen var entreprenör och arbetade i ett område som kallas renseriet.

Överläkaren: Det finns inga banala elolyckor

– Vi har fått bekräftat att den här entreprenören blev så allvarligt skadad att hans liv tyvärr inte gick att rädda. Vi har påbörjat sorgearbete och tanken går givetvis till anhöriga och de närmaste, det säger Carsten Wieger till Barometern som citeras av Arbetet.  

Tre av de sju dödsolyckorna var fallolyckor, två var trafikolyckor i tjänsten och två var personer som träffades av fallande föremål.

Efter Tyforsolyckan: Är det ok med tolk vid elarbete?

– Det är ovanligt många arbetsrelaterade dödsolyckor i januari. Det var flera år sedan vi hade så många olyckor denna månad, det säger Kjell Blom till Arbetet.