Logga in

Elinstallatör vill in på säkerhet

Publicerad
22 nov 2017, 14:08

Säkerhetsbranschen växer, till exempel skaffar fler privatpersoner larm, och det gör att elinstallatörer vill in på marknaden. Henrik Österberg på Elektrounion är en av besökarna på Säkerhetsmässan som pågår nu. “Vi hoppas hitta en långsiktig partner”.

Varför kommer du till säkerhetsmässan?

Henrik Österberg, affärskoordinator på Elektrounion, Nacka

Henrik Österberg.“Jag hoppas vi kan hitta begynnande samarbete med en långsiktig partner. Vi jobbar med traditionell elinstallation och styr och regler men vill växa inom säkerhet. Vi håller på med CCTV och brandlarm men lägger ofta ut den på tredje part. Vi tror att vi kan växa inom säkerhet och göra bättre affärer.”

Kollektivavtal klart för växande säkerhetsbransch

Jerker Edeborg, svagströmstekniker på Elektra, Edsbyn

Jerker Edeborg.“Jag jobbar med larm och passagesystem, en marknad som ökar hela tiden, vi håller på att lära upp en ny kille som är med oss här idag. Larm hos privatpersoner ökar mycket. Företagen vill ha passage på alla dörrar och slippa nycklar. Hittills har jag mest kollat i montrarna hos de företag vars produkter vi redan jobbar med för att se vad de har för produktnyheter som vi kan integrera i vår verksamhet.”

Åke Pettersson, sakkunnig brandlarm, Bravida, Örebro

Åke Pettersson.“Jag är här mest för att träffa branschfolk. Mässan är så pass bred att jag bara är intresserad av en liten del av det som finns här. Jag är kvalitetsansvarig för brandlarmsinstallationer i Sverige och ser till att vi följer alla normer och regler och att vår personal är tillräckligt utbildad. Här har jag också hunnit kolla på vår egen nyhet, ett överordnat brandlarmssystem.”

Jenny Persson, chefredaktör Aktuell säkerhet

Jenny Persson.“Mässan är ett bra tillfälle att mingla, träffas och prata nyheter. Det talas om rekord för årets mässa och det känns att det är mycket folk i år. Alla pratar om GDPR (nya datalagringsdirektivet som träder i kraft i 25 maj 2018) och IOT. Med Internet of Things är det intressanta hur säkerhetstänket går, allt kan ju hackas idag och det har nog inte alla tillverkare av IOT-produkter tänkt på.”

Daniel Glöd, produktchef Arx, Assa Abloys elektroniska passersystem

Daniel Glöd.“Jag är här för att träffa kolleger, se vår egen monter och titta på nyheter från branschen. En trend jag ser här är mobila lösningar där man kan hantera sitt system från en app eller mobiltelefon, det har funnits i några år nu.”