Logga in

Företaget lurar företagare

Publicerad
26 jul 2017, 15:18

Är ditt företag drabbat? Reklambladet skickas ut till företagare, där du ombeds att uppdatera ditt företags kontaktinformation. Vad du istället får är en saftig faktura.

Via en av våra läsare fick vår redaktion tips om ett företag som skickar ut reklamblad med texten ”Dags att komplettera”. I utskicket bifogas en blankett där företagaren ombeds uppdatera företagets kontaktinformation.

Enligt Konsumentverket ser utskicken ut att komma från en myndighet, men kommer från ett estländskt registrerat företag. I det finstilta framgår att tjänsten kostar flera tusen kronor och har dessutom bindningstid.

Regeringen vill skärpa regleringen av bluffakturor.

Ytterligare ett företag är anmält till Konsumentverket. Det gäller då webbplatsen Nummerupplysningen.se som även det är registrerat i Estland. Båda företagen finns med på Svensk handels varningslista. Listan varnar för bluffakturor och oseriösa företag.

Har du drabbats? Mer information om företaget hittar du på Hallåkonsument.

Anmälningar mot företagen ska inte skickas till Konsumentverket utan till Polisen. För att uppdatera adressen till ditt företag, kan du göra detta kostnadsfritt hos Bolagsverket. Som företagare kan du kontakta din branschorganisation eller Svensk handel för mer information.
Bolagsupplysningen var först på tapeten 2016, men har nu skickat ut en ny version av sin blankett.

Är du drabbad rekommenderar Konsumentverket att du besöker Polisens webbsida Bestrid.nu. Här finns information för dig som råkat ut för bluffakturor. Bland det viktigaste, uppger Polisen, är att inte betala bluffakturor, eftersom att bedragarna då lyckats.

Nya lagar som påverkar installationsbranschen.