Logga in

Så tycker installatörerna om nya lagen

Publicerad
8 feb 2017, 14:14

Elinstallatören gjorde en snabbenkät bland den 60 personer som deltog i utbildningstillfället i Uppsala. Av dem vi pratade med tyckte knappt någon att det var svårt att förstå avsikterna med den nya elsäkerhetslagen.

Vad tycker du om den nya elsäkerhetslagen?

Mårten Olsson, Roslagens Elektriska, Edsbro:

– Innehållet verkar bra och branschen behöver styras upp. Det har ju inte skett några större förändringar på omkring 100 år. Jag gillar att privatpersoner och andra beställare kan gå in i registret och kolla upp företagen. Det är också bra att vi påminner om att el kan vara farligt och det är därför inte vem som helst får pyssla med det.

Andreas Glarke, Rewel, Knivsta:

– Jag vet ärligt talat knappt något alls om den nya lagen. Det är så mycket jobb att jag inte har hunnit sätta mig in i den. Jag har också väntat med att anmäla företaget då jag ville gå den här utbildningen först.

Magnus Hartwig, City El & Tele, Uppsala:

– Det här är viktigt. Jag anmälde vårt företag redan första dagen. Vi har tidigare haft en oro för att egenkontrollprogrammet skulle skapa onödig byråkrati, men efter den här utbildningen är jag mindre orolig.

Mats Bohman, Bohmans Elektriska, Uppsala:

– Jag vet inte mycket om den nya lagen. Och bland kollegorna tycker jag att det är ganska spridda skurar. Därför är det viktigt med utbildning. Vi har ännu inte anmält vårt företag.