“Känns fantastiskt att just den tröjan vann”

Publicerad 19 maj 2016, 11:08

I år kommer Göteborgsvarvet att lysas upp av 700 VVS-montörer och elektriker som springer i en regnbågsfärgad löpartröja. De ingår i Team Solar, en av de största startgrupperna från ett enskilt företag i tävlingen. Långdistansstjärnan Mustafa Muhammed har coachat gruppen.

Solar har som en del i en satsning på hälsa och arbetsmiljö uppmuntrat kunder, leverantörer och anställda att springa Göteborgsvarvet under ett antal år. VVS-Forum följde Solars satsning för två år sedan i tre nummer, från förberedelser och träning till tävling.

”El- och VVS-branscherna är väldigt mansdominerade och kan uppfattas som grabbiga. Vi ville med regnbågströjan framhålla allas lika värde och styrkan i människors unika egenskaper och olikheter. Men vi var lite osäkra på hur regnbågströjan skulle tas emot. Därför känns det fantastiskt att just den tröjan vann, och med god marginal dessutom.”

Fredrik Reis, marketing manager på Solar Sverige. 

 

– Det är riktigt kul att se hur intresset ökar hela tiden och fler och fler hänger på för varje år som går, säger Fredrik Reis, marketing manager på Solar Sverige AB, i ett pressmeddelande.

I år är det tredje året i rad som deltagarna i Team Solar har fått rösta på hur tröjan ska se ut. Regnbågströjan, som är ett ställningstagande för allas lika värde, vann med god marginal.

– El- och VVS-branscherna är väldigt mansdominerade och kan uppfattas som grabbiga. Vi ville med regnbågströjan framhålla allas lika värde och styrkan i människors unika egenskaper och olikheter. Men vi var lite osäkra på hur regnbågströjan skulle tas emot. Därför känns det fantastiskt att just den tröjan vann, och med god marginal dessutom, tillägger Fredrik Reis.

För Solar är Göteborgsvarvet årets höjdpunkt, då kunder, personal och leverantörer från hela landet samlas, umgås, deltar i folkfesten och genomför loppet. Vissa i gruppen tränar också tillsammans. Solar har anordnat löparkvällar där de anlitat Mustafa Muhammed som löpcoach, som har gett deltagarna tips och råd hur de ska träna inför Göteborgsvarvet.