Två län klättrar i husbyggande

Publicerad 21 mar 2016, 10:26

Stockholms län fortsätter att ta en allt större andel av husbyggnadsinvesteringarna i Sverige och den trenden kommer fortsätta även nästa år. Samtidigt visar statistiken att Norrbottens och Södermanlands län också ökar sina andelar av det totala husbyggandet.

Från att Stockholms län stod för en fjärdedel av husbyggnadsinvesteringarna under 1990-talet har huvudstadens län under de senaste åren ökat till 30 procent. Och den trenden fortsätter. Runt år 2017 kommer Stockholms län stå för 35 procent av allt husbyggande i landet. Det här visar siffror från Industrifakta.

Men det är inte bara Stockholm som ökar. Både Södermanlands och Norrbottens län visar också upp en ökning. Men nivåerna är mer blygsamma och hamnar på 4-5 procent det senaste året.