Logga in

Formbesked inför yrkes-VM

Publicerad
11 maj 2015, 11:24

På Elfack drabbade de svenska och norska tävlande i yrkes-VM inom grenarna elinstallation och telekommunikation samman i den tionde yrkeslandskampen länderna emellan. Sverige och Norge är två länder som båda ligger högt på rankinglistan internationellt så tävlingen var en viktig fingervisare om formen inför VM i Brasilien den 11-16 augusti. Resultatet av årets landskamp visade hur jämt det är mellan länderna – det blev oavgjort i båda tävlingsgrenarna.

– Jag vann över norrmannen Knut Martin Breivik med en poäng i senaste landskampen i Trondheim, så jag leder på poäng nu, berättade Johan Ledin efter tävlingen. Johan hade besvär med förkylning och huvudvärk under andra tävlingsdagen och tror att det kanske var det som fällde avgörandet den här gången.

I telekommunikation var det Jonas Frölander och Mats Storbråten som möttes – också de stod på samma poäng när kampen var över på torsdagen.

– Landskampen är ett viktigt inslag i träningen inför VM och en viktig benchmark på var våra svenska tävlande står. Men den är också viktig för att väcka intresset för hantverksyrkena. Vi har haft många intresserade som följt de tävlande under mässdagarna, berättade Pär Lundström, utbildningsansvarig på EIO efteråt.

Det var Pär Lundström och Joacim Karlsson på EIO som höll i tävlingarna, tillsammans med svenske chefsexperten i elinstallation på VM, Per Svensson.