September är ”damernas” hos ÅF

Publicerad 19 sep 2014, 09:17

Elteknik- och konsultföretaget ÅF anställer bara kvinnor under september. Initiativet kallas ”Ladies’ month” och är en del i arbetet med att bygga en företagskultur som präglas av jämställdhet och mångfald.

Allt fler tekniska utbildningar och ingenjörsprogram på Sveriges högskolor har tvingats ta stora steg mot större jämställdhet, och faktum är att allt fler kvinnor söker sig till ingenjörsbranschen.

”Ladies’ month” är just ett sådant steg. Målet är att anställa 120 individer under september. Men det viktigaste, enligt ÅF:s hållbarhetschef Nyamko Sabuni, är att uppmuntra fler kvinnor att arbeta på ÅF.

– Det är ingen tidigare som har avsatt en månad till att enbart anställa kvinnor. Det är en bra början för att inspirera både chefer och kvinnor. Ett sätt att visa att jämställdhet är viktigt för oss, och ett sätt att uppmärksamma att vi vill ha fler duktiga ingenjörer, säger Nyamko Sabuni till Svenska Dagbladet.