Logga in

Hon blir första kvinnliga vd:n för Instalco-dotterbolag

Publicerad
21 jan 2021, 09:47
| Uppdaterad
22 mar 2021

Michaela Masiello tar över som ny vd för Insalcobolaget Rikelektro AB. Därmed blir hon den enda kvinnan som vd i något av Instalcos 85 dotterbolag.

PRESSMEDDELANDE FRÅN INSTALCO

Michaela Masiello har arbetat som ekonomiansvarig i Rikelektro sedan bolaget grundades 2006, en roll som hon fortsatt kommer att ha kvar parallellt med vd-ansvaret.

– Jag kommer att fortsätta att hantera ekonomin i bolaget och det kommer att bli en bra kombination. Min vd-roll kommer vara mer inriktad på ekonomisk styrning än kanske många andra vd-ar som är mer inblandade i projekten. Det känns jättespännande att tillsammans med våra duktiga medarbetare få möjligheten att driva och utveckla bolaget vidare på resan, säger Michaela.

Mer om spännande vd:ar i branschen: Elfirmans drömrekrytering – en vd utan elkunskaper

”Visst hade det varit kul med flera kvinnor i branschen och om jag kan motivera och uppmuntra till det så är det såklart jättebra.”

– Jag har inte tänkt att det är något speciellt att jag är den enda kvinnliga dotterbolags-vd:n i Instalco. Det har alltid varit helt naturligt för mig att ha den rollen jag har, men visst hade det varit kul med flera kvinnor i branschen och om jag kan motivera och uppmuntra till det så är det såklart jättebra.

Tidigare vd Richard Masiello kommer fortsättningsvis att gå över i en konsultroll åt Rikelektro.

– Michaela har vart med från början och är mycket väl insatt i hur företaget fungerar och nu får hon möjlighet att skapa sin egen prägel på hur företaget ska drivas. Jag kommer att jobba som konsult åt Rikelektro. Med den här kombination är jag övertygad om att Rikelektro kan fortsätta växa i den takt vi planerat.

Rikelektro med huvudkontor i Umeå i Sverige och Halden i Norge bedriver verksamhet över hela Norden. Bolaget har fokus på tekniska installationer som el, tele och data med specialisering mot detaljhandel. Bland kunderna finns bland andra Åhlens, Systembolaget, XXL, Gina Tricot och Kicks.