Logga in

K-rauta och Onninen hämtar vd från detaljhandelssidan

Publicerad
24 mar 2017, 09:25

”Jag ser fram emot att ta den nya organisationen genom den förändringsresa som påbörjats i och med förvärvet av Onninen.”

Yvonne Magnusson blir ny vd för byggvaruhuskoncernen K-rauta och VVS-grossisten Onninens svenska verksamhet från och med 27 mars. Yvonne Magnusson har tidigare varit vd för Cervera och dotterbolagschef för Villeroy & Bochs nordiska och baltiska verksamhet.

”Jag ser fram emot att ta den nya organisationen genom den förändringsresa som påbörjats i och med förvärvet av Onninen.”

Yvonne Magnusson blir ny vd för byggvaruhuskoncernen K-rauta och VVS-grossisten Onninens svenska verksamhet från och med 27 mars. Yvonne Magnusson har tidigare varit vd för Cervera och dotterbolagschef för Villeroy & Bochs nordiska och baltiska verksamhet.

I juni 2016 förvärvade K-rautas koncernmoderbolag Kesko grossistbolaget Onninen. I slutet av året presenterades en ny gemensam ledningsgrupp vars fokus är att skapa en gemensam tillväxtstrategi för de båda varumärkena.

”Rekryteringen av Yvonne Magnusson är ytterligare ett steg i K-rautas och Onninens satsning på tillväxt och ökad lönsamhet i Sverige”, skriver koncernen i ett pressmeddelande. Den gemensamma organisationen för bygg- och teknikhandel kommer fortfarande ha två varumärken – K-rauta och Onninen.

– Yvonne Magnussons erfarenhet av att skapa lönsamhet i olika typer av verksamheter tillsammans med hennes ledarskapsförmåga är precis vad vi behöver. Jag är helt säker på att under Yvonne Magnussons ledning så kommer vår organisation i Sverige att kunna erbjuda ännu bättre kundupplevelser i framtiden, säger Tommi Kasurinen, senior vice president i pressmeddelandet.

– Hela min yrkeskarriär har jag arbetat med att leda i förändring. Jag ser fram emot att ta den nya organisationen genom den förändringsresa som påbörjats i och med förvärvet av Onninen, säger Yvonne Magnusson i pressmeddelandet.

När Kesko förvärvade Onninen var det med ambitionen att ta fram ett nytt helhetserbjudande bestående av produkter och tjänster inom byggnation, el- och VVS.

K-Rauta har 19 byggvaruhus i Sverige och cirka 900 anställda. Onninen har 350 anställda och finns på 17 orter i Sverige.