Logga in

Eitech får installationsorder i Tingstadstunneln

Publicerad
29 sep 2021, 15:43

Den 455 meter långa Tingstadstunneln under Göta älv trafikeras varje dygn av 125 000 fordon. Tunneln invigdes 1968 och ska med start i vår totalrenoveras. De tekniska installationerna kommer göras av Eitech.

Text

Eitech har av SICE Nordics erhållit uppdraget att ansvara för installationer av tekniska system i Tingstadstunneln. Tingstadstunneln, en av Västsveriges viktigaste vägförbindelser, totalrenoveras både in- och utvändigt med start våren 2022. När moderniseringen är genomförd och tunneln öppnas upp för trafik av Trafikverket i december 2023 har trafiksäkerheten och framkomligheten förbättrats.

Fler ordrar:
380-miljonersorder till Bravida i Göteborg

September 2021:
Eitech får Skanska-order i Lund

Eitechs uppdrag avser en totalentreprenad och omfattar bland annat projektering och installation av kanalisation, kraft och brandlarm i den 455 meter långa sänktunnel som förbinder Hisingen med Göteborgs fastland. 

– Tingstadstunneln med en daglig trafik på ca 120 000 fordon har hög komplexitet i trånga utrymmen och logistiska utmaningar, där Eitechs specialistkompetens och goda erfarenhet från stora projekt inom tunnelsektorn kommer väl tillhands. Vår leverans omfattar även demontering och installation av till exempel belysning, impulsfläktar, trafiksystem och kameror, säger Mikael Engdahl, projektledare Eitech stora projekt.