Logga in

De installerar Huddiksvalls sjukhus

Publicerad
9 okt 2020, 15:17

Hjärtat av Huddiksvalls sjukhus med akutmottagning, röntgen och operation ska moderniseras. Elentreprenaden omfattar bland annat avbrottsfri kraft, belysning och larm. Inblandade parter, tider och mer i artikeln.

PRESSMEDDELANDE FRÅN EITECH:

Eitech har vunnit uppdraget att i samverkan med byggentreprenören Rekab Entreprenad AB ansvara för alla elinstallationer i en omfattande modernisering av Hudiksvalls sjukhus – etapp 1 i Framtidsbygget. Slutkund är Region Gävleborg, som nu säkerställer en långsiktig och nära vård till invånarna i regionen.

Fler ordrar: Stororder i avloppstunnel till Bravida

Installationer för 90 miljoner till Assemblin

Moderniseringen omfattar både rivning samt om- och tillbyggnad av delar i hus 07 och 08, där Hus 07 är själva hjärtat i sjukhuset då det rymmer akutmottagning, röntgen och operation. Eitech tar nu ansvar för installation av de eltekniska systemen i projektet, bland annat kraftfördelning, avbrottsfri kraft, belysning, tele, larm och säkerhet.

  • Med sin volym och tekniska omfattning blir det nya uppdraget strategiskt viktigt för framtiden. Projektet bemannas av våra duktiga elektriker och projektledare i Hudiksvall och stärker sysselsättningen kommande år framöver. Det är också ett bevis på att Eitechs goda renommé, specialistkompetens och förmåga att leda och utföra komplexa elteknikprojekt är efterfrågad, säger Tobias Harnerud, regionchef Eitech Nord.

Bygget påbörjades under sommaren, och alla ombyggnationer i hus 07 och 08 beräknas ta ungefär fyra år att färdigställa.