Logga in

380-miljonersorder till Bravida i Göteborg

Publicerad
14 sep 2021, 09:39

Arbetet kommer sysselsätta 65-70 medarbetare inom samtliga installationsgrenar när Göteborgs första skyskrapa byggs. 

Text

Bravida har fått i uppdrag av Serneke Sverige AB att på totalentreprenad utföra samtliga installationer till Karlatornet på Hisingen i Göteborg, till ett ordervärde på drygt 380 miljoner.

Sysselsätter 100 personer
Bravida gör storförvärv i Stockholm

Stororder
Tresiffrigt miljonavtal till Bravida på Stora-Bält-bron

Karlatornet som är 245 meter högt och har en total byggyta på drygt 100 000 m² är en del av skapandet av en välintegrerad stadsdel med fokus på ekologisk, ekonomisk samt social hållbarhet. Projektet omfattar installationer till 617 bostadsrätter fördelat på 74 våningar.

– Karlatornet är ett spännande projekt för oss på Bravida då vi ytterligare spetsar vår kompetens inom ”high rise”-byggnation och det stärker vår position som den ledande installatören i Norden. Vår förhoppning är att medverka i flera projekt inom Karlastaden, kommenterar Hans Hermansson, regionchef för Bravida i region Göteborg. 

I Bravidas uppdrag ingår även installationer i försörjningscentral som innefattar reservkraft, kraft, kyl, värmeundercentral samt överordnad styr- och säkerhetssystem till hela Karlastaden. I planeringen och inköp har målet varit och är att hitta de mest effektiva och säkra arbetssätten då projektet skiljer sig från Bravidas tidigare projekt i Norden. 

– Med Bravida som helhetsleverantör för installationsentreprenaden på Karlatornet har vi med oss en aktör som innehar såväl kompetens som kapacitet. Det känns tryggt och vi ser fram emot ett gott samarbete över tid, kommenterar Anders Gustafson, arbetschef på Serneke.

Förvärv
Bravida dubbelshoppar i Sörmland

Installationsarbetet har startat och kommer att sysselsätta cirka 65-70 medarbetare från Bravida. Projektet ska vara klart under 2024.