Logga in

Eitech köper i Boden

Publicerad
8 aug 2023, 11:17

Ett elinstallationsföretag grundat 2015 och med en stark närvaro i Boden blir en del av VINCI Energies företagsnätverk. 

Text

VINCI Energies välkomnar varmt AMD El AB till sitt företagsnätverk. Tack vare detta förvärv utökar varumärket Eitech sin närvaro i Norrland samt etablerar en ny affärsenhet i Boden som är en viktig tillväxtort i norra Sverige.

Läs också:
Eitech stänger två kontor

Läs också:
Eitech får Skanska-order i Lund

Elinstallatören AMD El grundades i 2015 och ser goda utvecklingsmöjligheter, för både sina medarbetare och sitt tjänsteutbud, i att bli en del av VINCI Energies och samtidigt bidra med kunskap och drivkraft i Eitechs fortsatta satsning i norra Sverige.

– Med spänning ser vi fram emot att tillsammans med Eitech bygga upp en stark lokal aktör inom elteknik med utgångspunkt från Boden. Vi har en liknande företagskultur med samsyn i värderingar, vi delar även tillväxts- och hållbarhetsmål, vilket resulterar i goda framtidsutsikter för alla våra medarbetare och kunder, konstaterar Andreas Engström och David Larsson som tillsammans äger AMD El AB.

Med sin expertis inom el, data, larm och teleinstallationer samt en stark lokal närvaro med utgångspunkt från Boden blir AMD El ett fint tillskott i företagsnätverket VINCI Energies och varumärket Eitechs expansion på marknaden i norra Sverige.

Förvärvet av AMD El AB är det senaste i raden av steg i den positiva utvecklingen av företagsnätverket VINCI Energies i Sverige. Där tillväxtstrategin är att välkomna väletablerade och lokalt starka entreprenörer med en önskan och potential att utvecklas ytterligare i en större och global koncern. Goda exempel på bolag som anslutit tidigare är X Kraft AB, Elektro J R Kroon AB, Elektriska Trion Rovem AB (El-trion) samt Fiber och Elkraft i Norr AB.

Läs också:
Hjo Installation köper sex bolag till i Norrland

– AMD El är ytterligare ett fint tillskott i vår utveckling som en stark partner inom elteknik för både befintliga och nya kunder och medarbetare. Vår tillväxtsresa har precis startat och vår ambition är att fortsätta växa både organiskt och via förvärv, med målsättningen att genom vår expertis accelerera den pågående energiomställningen i Norrland, säger Tobias Harnerud, affärsområdesansvarig norra Sverige inom VINCI Energies samt VD Eitech AB.