Logga in

Jacob Götzsche blir koncernchef på Caverion

Publicerad
20 maj 2021, 09:56

Installationsjätten Caverion har tillsatt en ny koncernchef. Jacob Götzsche tar över rodret i sommar.

I mars lämnade Ari Lehtoranta positionen som vd och koncernchef efter drygt fyra år. Då sa styrelseordföranden Mats Paulsson, som tog över som tillfällig vd, att företaget behövde göra många grundläggande förändringar. Den som ska ansvara för de förändringarna blir nu den danske företagsledaren Jacob Götzsche som kommer närmast från servicebolaget ISS där han varit Europachef och del av koncernledningen.

Läs mer om Caverion:
Caverions vd får gå

Läs mer om chefsposter:
Han blir ny Sverigechef på Caverion

”Jacob Götzsche har bred internationell erfarenhet från ett globalt tjänsteföretag med djup insikt i alla våra kärnområden. Han är en välkänd och respekterad ledare i branschen och har en stark historisk när det gäller att driva lönsam tillväxt, både organiskt och genom förvärv. Hans operativa ansvar har inkluderat Facility Management, tekniskt underhåll och stora kunduppdrag. Hans förmåga att fokusera på människor och bygga multinationella, högpresterande team med mångfald blir en stor tillgång för Caverion” säger Mats Paulsson i ett pressmeddelande.

Den nye koncernchefen tar över den 9 augusti. Det var bara några veckor sedan, den 28 april, som det tillsattes en ny Sverigechef. Då blev Uno Lundberg klar som vd på Caverion Sverige AB, en tjänst han tillträder den 1 augusti.

Läs mer om neddragningar:
500 tjänster bort från Caverion

Caverion har haft det tufft på sistone. I november meddelade bolaget att många tjänster skulle bort. Det efter en kvartalsrapport som visade sjunkande omsättning och minskade beställningar. Företaget uppskattade då att personalstyrkan skulle vara 500 personer mindre i slutet av första halvåret 2021.